Vanha kettu palaa kehiin – BI-konsultin ajatuksia

04.03.2017

Aloitin Aureoliksessa tammikuussa 2017. Samalla päättyi 10 vuoden ekskursio business controllerina ja ERP-järjestelmien parissa. Ensimmäisenä päivänäni uudessa toimessa olo oli vähän kuin sukujuhlissa – osa työkavereista kun oli tuttuja jo viime vuosituhannelta. Sujuvasti kykenin jo ensimmäisen viikon keskiviikkona puhumaan siitä, miten meillä Aureoliksessa toimitaan. Tuntui, kuin en olisi koskaan poissa ollutkaan. Moni asia tuntui heti kotoisalta ja tutulta – toisaalta kyllä huomasin, että useassa asiassa on menty paljon eteenpäin.

Aloitin BI-konsultin uran vuonna 1998. Hakeuduin Tiedolta C-koodarin hommista töihin Niklas Dataan. Syy hakeutumisessa uusiin haasteisiin oli sangen rationaalinen: Niklas Data tarjosi koulutusta Amsterdamissa, joka oli erityisen lähellä sydäntäni, koska Litti pelasi Ajaxissa. Nelisen viikkoa vierähtikin sangen intensiivisessä koulutuksessa, jonka jälkeen rookiekin kykeni jo työskentelemään SASilla. Amsterdamiin en kuitenkaan koulutuksen jälkeen enää tuntenut pakottavaa tarvetta muuttaa.

bi-konsulttiTyöskentelen Aureoliksessa nimikkeellä BI-konsultti. Alkuvuosi kului tiiviisti päivittäessäni osaamistani. Aureoliksessa on todella paljon asiantuntemusta, joten sisäinen koulutuksemme on hyvinkin laadukasta ja työelämässä testattua. Aureoliksen BI-akatemian kautta tätä osaamista jaetaan auliisti myös yrityksen ulkopuolelle. Toimin projektipäällikkönä ja asiantuntijatehtävissä sekä sisäisissä kehityshankkeissa että asiakkaalla. Alkuvuodesta olen myös kehittänyt asiakkaan liiketoimintaprosesseja. Vielä ripaus tuotekehitystä ja myyntiä, jota opettelen tällä hetkellä omaksi ilokseni. Vuosien myötä kun olen oppinut arvostamaan entistä enemmän myyntityötä.

Siirtyminen BI:n pariin viime vuosituhannella osoittautui todella hyväksi ideaksi. Ala tuntuu aina olevan kehittymässä mukavasti eteenpäin. Samaa olen mainostanut meidän uusille junioreille, jotka – omg – ovat syntyneet samalla vuosikymmenellä, kun minä fanitin Ajaxia.

Kuvassa nuori ja innokas konsultti käyttää ensimmäistä omaa kännykkäänsä, joka luonnollisesti oli Nokia.

Jaa tämä artikkeli