Konsultin missio

Tietotyöläisen tyytyväisyys, laatu ja tuottavuus – konsultti pohtii missiotaan

27.07.2020 kirjoittaja:

Kun jälkikasvuni kotiutuu koulusta tai treeneistä, kysyn heiltä aina, millainen päivä oli. Lempikysymykseni lienee ”Opitko jotain uutta?”. Näin koitan pysyä kärryillä siitä, millaisessa tunneilmastossa lapseni seilaavat. Haluan välittää ajatusta, että tyytyväisyyttä on monenlaista ja tyytyväisyys on se, jonka päällä on hyvä kukoistaa. Tyytyväisyyttä kohti kannattaa pyrkiä. Tässä ’koronteenin’ aikana teinini ovat ilmaantuneet keskusteluseuraksi varmimmin silloin, […]

Lue lisää »

Työn mielekkyys

Miten löytää työn mielekkyys – positiivisuus vie pitkälle

13.07.2020 kirjoittaja:

Työn mielekkyydestä kirjoitetaan paljon, ja se koetaan syystäkin tärkeäksi. Kuka meistä haluaa tehdä työtä, joka ei ole mielekästä? Mielekäs työ motivoi sekä innostaa, ja hyvä motivaatio auttaa tekemään työn vielä paremmin.

Lue lisää »

Asiakaskokemus etänä

Miten rakennetaan asiakaskokemusta etänä – kokemuksia poikkeustilasta

02.07.2020 kirjoittaja:

Verkostoitumiseen ja asioiden rakentamiseen etänä ja uudenlaisiin toimintamalleihin yleensäkin on syytä totutella. Entiseen tai ainakaan täysin samanlaiseen entiseen on tuskin enää paluuta. Toimintamallit ja rakenteet yrityksissä ovat jo alkaneet muuttua ja uusi normaali asettuu johonkin muuhun, kuin mitä se aiemmin oli. Ja hyvä näin, koska ketterässä maailmassahan me kuitenkin elämme.

Lue lisää »

yhdessä erillään

Yhdessä vaikka erillään – uusi aureolio aloittaa etäaikana

29.05.2020 kirjoittaja:

Noin 130 aureoliosta olen tavannut kasvotusten alle kymmenen. Vuorovaikutus on keskittynyt Teams-kanaville, -chattiin ja -palavereihin sekä Yammerin formaaliin ja hieman vähemmän formaaliin viestintään. Olenkin tunnistanut korona-ajan hopeareunuksen uuden työntekijän näkökulmasta – ihmisten nimien oppiminen on helpompaa.

Lue lisää »

Erilaista_arkea

Erilaista arkea Aureoliksessa – arjen supersankari kaipaa toimistolle

15.05.2020 kirjoittaja:

Tätä blogitekstiä kirjoittaessani takana on 10 viikkoa yhtäjaksoista etätyötä. Lasten sairastelut juuri ennen ”koronteenin” alkua veivät meidän perheemme neljän seinän sisään jo pari viikkoa etuajassa. Tämä poikkeuksellinen ajanjakso on ollut raskasta, mutta myös opettavaista.

Lue lisää »

Monipuolisia työtehtäviä ja huipputyyppejä

Monipuolisia työtehtäviä ja huipputyyppejä

27.11.2019 kirjoittaja:

Mielenkiintoisten työtehtävien ja hyvien työkavereiden lisäksi Aureoliksessa työskentelyn parhaisiin puoliin kuuluu mahdollisuus kehittää itseään. Omaa osaamista laajentaviin koulutuksiin osallistuminen on osa normaalia työarkea, ja omatoimiseen itseopiskeluunkin järjestyy aikaa aina tarvittaessa.

Lue lisää »

palvelukoordinaattori

Omaa paikkaa etsimässä – harjoittelijasta palvelukoordinaattoriksi

13.11.2019 kirjoittaja:

Konsulttina toimimisen parhaita puolia on se, että työnkuvat ja roolit vaihtelevat eri projekteissa.

Lue lisää »

Päiväni Mikkona

Päiväni Mikkona

17.10.2019 kirjoittaja:

Usein ajattelinkin itseni pääsääntöisesti tiimin taustapiruksi, joka kaiken mennessä suunnitellusti on enemmän hymyilemässä kahvinkeittimellä kuin mikromanageeraamassa jokaista liikettä.

Lue lisää »

atk-ammattilainen

ATK-ammattilainen 35 vuoden kokemuksella

03.07.2019 kirjoittaja:

Maailma on toki muuttunut paljonkin näiden 35 vuoden aikana, mutta mielestäni menneisyyden tunteminen auttaa ymmärtämään tulevaa. Saa siis kyseenalaistaa, niin olen itse tehnyt aina.

Lue lisää »

BI-arkkitehti-cloud architect-pilviarkkitehti

Haasteita riittää niitä haluavalle

23.05.2019 kirjoittaja:

Täällä on aika monipuolisia tehtäviä – etenkin, jos vaihtaa asiakkuutta niin kuin minä olen usein tehnyt. Meillä on mahdollista kokeilla monenlaista ja hyvässä lykyssä pääsee valikoimaan itselleen mieluisimpia tehtäviä. Koko ajan pääsee kokeilemaan tai oppimaan uutta. Ei ole kovin paljon tarvinnut junnata paikoillaan. Tarjolla on aika paljon koulutuksia.

Lue lisää »