Omaa paikkaa etsimässä – harjoittelijasta palvelukoordinaattoriksi

13.11.2019 kirjoittaja:

Konsulttina toimimisen parhaita puolia on se, että työnkuvat ja roolit vaihtelevat eri projekteissa.

Lue lisää »

Päiväni Mikkona

17.10.2019 kirjoittaja:

Usein ajattelinkin itseni pääsääntöisesti tiimin taustapiruksi, joka kaiken mennessä suunnitellusti on enemmän hymyilemässä kahvinkeittimellä kuin mikromanageeraamassa jokaista liikettä.

Lue lisää »

ATK-ammattilainen 35 vuoden kokemuksella

03.07.2019 kirjoittaja:

Maailma on toki muuttunut paljonkin näiden 35 vuoden aikana, mutta mielestäni menneisyyden tunteminen auttaa ymmärtämään tulevaa. Saa siis kyseenalaistaa, niin olen itse tehnyt aina.

Lue lisää »

BI-arkkitehti-cloud architect-pilviarkkitehti

Haasteita riittää niitä haluavalle

23.05.2019 kirjoittaja:

Täällä on aika monipuolisia tehtäviä – etenkin, jos vaihtaa asiakkuutta niin kuin minä olen usein tehnyt. Meillä on mahdollista kokeilla monenlaista ja hyvässä lykyssä pääsee valikoimaan itselleen mieluisimpia tehtäviä. Koko ajan pääsee kokeilemaan tai oppimaan uutta. Ei ole kovin paljon tarvinnut junnata paikoillaan. Tarjolla on aika paljon koulutuksia.

Lue lisää »

power bi asiantuntija

Erilaiset taustat ovat rikkaus

09.04.2019 kirjoittaja:

Tyypillinen aureolislainen on reilu tyyppi, jonka kanssa on mielenkiintoista keskustella ja joka on kiinnostunut monenlaisista asioista. Kaikilla on omanlainen tausta ja meille kannattaa hakea, vaikkei olisikaan tyypillistä IT-alan taustaa. Monenlaisista taustoista on hyötyä eikä työllistymistä estä se, ettei ole opintoja tietojenkäsittelytieteestä tai teknologiasta.

Lue lisää »

koulutusta

Koulutusta ja monipuolisia uramahdollisuuksia

13.02.2019 kirjoittaja:

Olen opiskellut IT-insinööriksi. Olen lapsesta asti ollut kiinnostunut tietotekniikasta ja sähköjutuista. Sitä kautta olen opiskellut IT-alaa: ensin koodaushommia ja vähitellen olen valunut tämän puolen hommiin tietovarastoihin ja -raportointiin.

Lue lisää »

ratkaisusuunnittelijan-tyopaiva

Uuden oppimista ja vanhan soveltamista – ratkaisusuunnittelijan työpäivä

24.10.2018 kirjoittaja:

Tavallisimmin ratkaisusuunnittelijan työpäivä sisältää nimensä mukaisesti erilaisten asioiden ratkaisua. Usein asiakkaan taholta on esitelty, mitä asioita he haluavat esimerkiksi sovellukseensa lisättäväksi. Näissä tilanteissa etsimme siihen sopivaa lähdedataa ja ratkaisemme, kuinka tuomme ne sovelluksiin siinä muodossa, kuin asiakas haluaa.

Lue lisää »

tietovarastoinnin maailmaan

Hyppäys BI:n ja tietovarastoinnin maailmaan – ratkaisukehittäjän ajatuksia 

02.08.2018 kirjoittaja:

Business Intelligence − nuo sanat tulivat viime vuosina vastaan yhä useammin niin yliopisto-opinnoissa kuin työelämässäkin. Vuosien varrella myös oma kiinnostukseni aihetta kohtaan kasvoi, ja ajatus BI:n parissa työskentelystä alkoi kiehtoa. Ilokseni voin nyt todeta olevani BI-uralla.

Lue lisää »

rakkaudesta analytiikkaan

Rakkaudesta analytiikkaan – BI-analyytikon ajatuksia

21.12.2017 kirjoittaja:

Aloitin Aureoliksessa elokuussa 2017. Ensimmäinen työpäiväni oli kokonaisuudessaan perehdytystä talon tavoille. Jo toisena päivänä hyppäsin mukaan ensimmäiseen projektiin ja nyt neljän kuukauden työssäolon jälkeen tuntuu kuin olisin ollut täällä aina. Vastaanotto Aureoliksessa on ollut avoin ja lämmin. Yritys on tuntunut ihmisenkokoiselta.

Lue lisää »

bi-ammattilaista

Traineesta kohti BI-ammattilaista – tietovarastokehittäjän ajatuksia

17.08.2017 kirjoittaja:

Valmistuttuani tuotantotalouden diplomi-insinööriksi mietin tovin, mitä oikeastaan haluaisin tehdä urallani. Kun löysin Aureoliksen ja BI:n kiehtovan maailman, en tarvinnut kovin pitkää miettimisaikaa tehdäkseni päätökseni.
Aloitin työni maaliskuussa yhdessä kahdeksan muun työntekijän kanssa Aureoliksen trainee-ohjemassa.

Lue lisää »