Qlikkaa mua!

16.03.2017 Raportointi, Tiedon visualisointi

Location Intelligencen (LI) on arveltu olevan yksi vuoden 2017 trendeistä. Se on prosessi, jossa maantieteellistä tietoa johdetaan liiketoimintaan liittyvään tietoon. Näin tieto pystytään muuttamaan helposti ymmärrettävään visuaaliseen muotoon, jota pystytään hyödyntämään monipuolisesti liiketoiminnassa.

Monet tärkeät päätökset kuten liiketoiminnan sijoituspaikan valinta, resurssien allokointi tai toimitusajat riippuvat sijaintiin perustuvasta informaatiosta. Näihin tarpeisiin kartat tuovat erinomaisen visuaalisen tavan tehdä oikeita tietoon perustuvia päätöksiä.

Tämän vuoden alussa Qlik ilmoitti ostavansa Idevion, joka tuottaa ohjelmistoja ja palveluja liittyen maantieteellisiin karttoihin. Yrityskauppa ei ainoastaan ​​laajenna Qlikin nykyisiä karttoihin liittyviä mahdollisuuksia, vaan tuo mukanaan entistä edistyneempiä käyttötapauksia.

Qlikin käyttäjät voivat nyt helposti lisätä karttoja sovelluksiinsa automaattisella “geo-data lookup -toiminnolla”. He saavat käyttöönsä laajemmat paikkatiedot ja voivat lisätä näihin eri visualisointeja. Porautuminen karttojen runsaaseen informaatioon on nyt helpompaa kuin aikaisemmin, koska kartat ovat entistäkin tarkempia.

Paikallisen tai pilvipalvelun datan avulla voi verrata maantieteellistä tietoa ei-maantieteelliseen tietoon erilaisissa käyttötapauksissa. Tällaisia tapauksia voisivat esimerkiksi olla uuden myymälän tai toimipisteen sijaintipaikan määrittely, asiakkaiden myynnin tai markkinointitoimenpiteiden analysointi postinumeroittain tai toimitusketjun toimitusaikojen laskeminen.

IdevioMaps, joka sisältää Idevio GeoAnalyticsin QlikView:ta ja Qlik Senseä varten, on uudelleen brändätty Qlik GeoAnalyticsiksi ja on saatavilla välittömästi. Ohjelmistoa on suunniteltu integroitavan syvemmin Qlik Senseen vuoden 2017 lopussa.

Tässä lyhyt esittelyvideo siitä, mihin Qlik GeoAnalytics pystyy:

Jaa tämä artikkeli