TIEDON HYÖDYNTÄMINEN RAKENTAA TIETOKESKEISTÄ KULTTUURIA

Tiedon hyödyntäminen

Tehokas tiedon hyödyntäminen rakentaa tietokeskeistä organisaatiokulttuuria, jossa päätökset perustuvat tietoon. Onnistuneet tiedon hyödyntämisen valinnat ja ratkaisut mahdollistavat organisaation johtamisen tiedolla.

Kartoitamme tiedon hyödyntämisen ja raportoinnin tarpeet organisaation eri tietoalueilla workshopeissa sekä haastatellen. Tietotarpeet priorisoidaan ja niitä peilataan organisaation BI-arkkitehtuuriin ja -ratkaisuihin. Lopputuloksena on dokumentoitu tiedon hyödyntämisen suunnitelma johdon välineeksi sekä tietokeskeisen kulttuurin luomiseksi. Autamme tietotarpeita parhaiten vastaavien BI-välineiden ja -teknologioiden valinnassa sekä tiedon visualisoinnissa. Tarjoamme myös eri BI-välineiden tuki- ja koulutuspalveluja.

Tiedon hyödyntämisen suunnitelma tuo organisaatiolle yhteisen näkemyksen tietotarpeista eri liiketoiminnoissa. Se määrittää keinot, jotka parhaiten tukevat tiedon hyödyntämisen tavoitteita ja liiketoiminnallisia tarpeita sekä mahdollistavat tiedon optimaalisen hyödyntämisen liiketoiminnan tukena.

Lisätietoa tiedon hyödyntämisestä tiedolla johtamisen blogisarjan tekstissä Tiedolla johtaminen on vuorovaikutusta.

Tutustu myös Lapin sairaanhoitopiirille toteutettuun tiedon hyödyntämisen hankkeeseen Tiedolla johtamisen malli kehittämisen tueksi.

Haluatko keskustella lisää aiheesta? Ota yhteyttä!

Mika Rissanen