OPTIMOINTI TUNNISTAA PARHAAT VAIHTOEHDOT

Optimointi hyödyntää matemaattisia malleja

Optimoinnin avulla etsitään parasta mahdollista vaihtoehtoa vertailemalla ja arvioimalla vaihtoehtoisia ratkaisuja automaattisesti. Käyttäjälle optimointityökalu näkyy yksinkertaisena käyttöliittymänä, jonka kautta voidaan muuttaa rajoittavia parametreja sekä käynnistää optimointiprosessi. Tulokset voidaan esittää visuaalisesti tai numeerisesti ja lähettää edelleen operatiivisiin järjestelmiin. Onnistunut optimointiratkaisun integroidaan osaksi liiketoimintaa.

Optimointi mahdollistaa automaattisen päätöksenteon ja tehostaa liiketoimintaa. Esimerkkejä optimoinnin hyödyntämisestä ovat kustannustehokkaiden kuljetusreittien suunnittelu logistiikkayrityksessä tai henkilöstön työvuorojen suunnittelu kustannustehokkaasti.

Olemme toteuttaneet eri toimialojen asiakkaillemme monipuolisia optimointihankkeita. Radiometer Turulle toteuttamamme tuotannon prosessien optimointiratkaisun avulla poistettiin ja automatisoitiin lähes 1200 tuotantoprosessin vaihetta. Ratkaisu paransi tuotannon prosessien luotettavuutta ja toi merkittävää kustannussäästöä:

radiometer optimointi

Haluatko kuulla lisää edistyneen analytiikan mahdollisuuksista?

Katso tallenne webinaarista Analytiikalla liiketoimintahyötyjä – parhaat vinkit ja käytännön esimerkkejä ja kuulet, miten analytiikan avulla voi saavuttaa kustannussäästöjä, lisätä myyntiä ja tehostaa organisaation toimintaa.

Haluatko keskustella lisää aiheesta? Ota yhteyttä!

Mika Rissanen