YRITYSTIETOJEN AUTOMAATTINEN PÄIVITYS SÄÄSTÄÄ HENKILÖRESURSSEJA

Savon Voima – Yritystietojen päivityksen automatisointi avoimen datan avulla

Patentti- ja rekisterihallituksen avoimen datan rajapinnan kautta on saatavilla PRH:n ja Verohallinnon yhteisen YTJ-tietopalvelun tietoja eli yritysten sekä yhteisöjen tunniste- ja perustietoja. Vastaavia tietoja ylläpidetään käytännössä lähes kaikissa yrityksissä niiden omissa tietokannoissa. Savon Voima päätti automatisoida useissa sovelluksissaan yritystietojen päivityksen hyödyntämällä tätä palvelua.

Savon Voiman liiketoimintajohtaja Juha Keski-Karhu toteaa: ”Tämän ratkaisun avulla saamme automaattisesti päivitettyä toimittaja- ja asiakasyritystemme perustiedot erilaisissa sopimus- ja taloushallinnon tehtävissä, joissa virallisilla rekisteritiedoilla on usein merkitystä. Tämä on hyvä esimerkki avoimen datan ja julkishallinnon tarjoamien rajapintaratkaisujen hyödystä.”

Aureolis toteutti Savon Voimalle ratkaisun, jossa R-ohjelmistosovelluksen avulla yhdistetään YTJ-rajapinnan yritystietojen avoin data ja päivitetään tietoja SQL Server-tietokantaan.

Aureoliksen tiimi suoriutui tehtävästä kiitettävästi, erityisesti asiakkaan tarkentuneet määritykset pystyttiin ottamaan ripeästi huomioon toteutuksessa. Voin lämpimästi suositella Aureolista dataintegraatioon, sovellussuunnitteluun ja rajapintaratkaisuihin liittyvissä projekteissa”, kertoo Savon Voiman analyytikko Asko Kauppinen.

Ratkaisu yhdistää avoimen datan ja yrityksen tietokannan

Aureoliksen tietovarastosuunnittelija Päivi Julin on innoissaan R-ohjelmiston kyvykkyydestä tuottaa asiakkaalle lisäarvoa: ”Ratkaisussa yhdistetään R-ohjelmiston avulla avoin data ja yrityksen tietokanta. R-ohjelmisto toimii mainiosti suoraan SQL Server -kannan yhteydessä, ja sen avulla voi toteuttaa erilaisia API-yhteyksiä. Kun päivityskäytäntöjä voidaan automatisoida, vapautetaan työtunteja muuhun kuin manuaaliseen tietojen tarkastamiseen ja ylläpitämiseen. Monelle muullekin yritykselle asiakasyritysten yhteystietojen päivitys automaattisesti voisi olla hyödyllistä.”

”Asiakas oli tyytyväinen, kun projekti valmistui aikataulussa, vaikka siinä toteutettiin uusiakin toiminnallisuuksia. Tässä auttoi se, että hyödynsimme projektissa tehokkaasti Aureoliksen laatumallia sekä Jira- ja SVN-työkaluja.”, toteaa Aureoliksen projektipäällikkö Sebastian Löfhjelm.

 

Haluatko keskustella lisää aiheesta? Ota yhteyttä!

Mika Rissanen