TIETOVARASTON MALLINNUS ANTAA HYVÄT LÄHTÖKOHDAT TOTEUTUSHANKKEELLE

Radiometer Turku – Tuotannon prosessien optimointiratkaisu

Radiometer Turku on osa tanskalaista Radiometer-yhtiötä, joka kehittää, valmistaa ja myy diagnostisia sovelluksia ja mittalaitteita akuuttihoidon tarpeisiin. Radiometer kuuluu yhdysvaltalaiseen monialaiseen Danaher-konserniin.

Aureolis suunnitteli ja toteutti Radiometer Turulle tuotannon prosessien optimointiratkaisun.”Työn edetessä saatiin poistettua lähes 1200 prosessin vaihetta samalla, kun automaattisia ja puoliautomaattisia prosessin tarkistuksia lisättiin työn kulkuun”, kertoo Aureoliksen johtava BI-analyytikko Eeva Sairanen. Aureoliksen toteuttama optimointiratkaisu paransi tuotannon prosessien luotettavuutta sekä saavutti 44 %:n säästön kohteena olleiden prosessien läpimenoajassa.

Työ toteutettiin SAS JMP-sovelluksen avulla. SAS JMP soveltui hyvin aineiston tarkistusten automatisointiin, jossa hyödynnettiin sen skriptikielen lisäksi laajalti valmiita tilastofunktioita. Näillä toteutettiin tilastomalleihin perustuvia tarkistuksia, joiden lopputulokset saadaan talteen helposti raportoitavaan muotoon seurantaa ja raportointia varten.

Visuaalisesti käyttäjää ohjaava käyttöliittymä sekä prosessien automatisointi ovat mahdollistaneet sen, että suurin osa työstä on voitu siirtää tiimejä johtavilta asiantuntijoilta operatiivisen tuotannon henkilöille ja vapauttaa asiantuntijat kehittämään muuta toimintaa.” toteaa Radiometer Turun kemisti Salla Pasanen. Hänen mielestään yhteistyö Aureoliksen kanssa oli mutkatonta ja vei hyvin eteenpäin Radiometer Turun tavoitetta kehittää prosessejaan.

Haluatko keskustella lisää aiheesta? Ota yhteyttä!

Mika Rissanen